skip to Main Content

Rookhout

Rookhout zorgt voor een heerlijke rooksmaak aan je BBQ gerecht. Voor ieder ingrediënt zijn er diverse bijpassende houtsoorten en elk type heeft ook weer andere kwaliteiten, dus je kunt eindeloos blijven experimenteren met BBQ rookhout!

Filter producten Toon alle 54 resultaten
Smaak
Merk
Wat mag het kosten?

Geef je gerechten extra smaak met BBQ rookhout

Ga je rookhout kopen? Zorg er dan allereerst voor dat je kwaliteit houtskool gebruikt. Deze bevat geen chemische stoffen, wat natuurlijk gezonder is maar ook zorgt dat de originele rooksmaak van het BBQ rookhout beter naar voren komt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat het rookhout voor de BBQ zelf ook van duurzaam, onbewerkt hout gemaakt is. Beter voor mens en milieu!

Diverse soorten rookhout

Bij Kamado Express vind je BBQ rookhout van diverse merken, zoals Axtschlag, Big Green Egg, Southern Smoke en Blues Hog. Daarnaast heb je ook ruime keus in houtsoorten en type rookhout met allen weer andere eigenschappen.

Ga je grotere stukken vlees roken, kies dan voor houtsoorten die harder roken, zoals hickory of eikenhout. Voor kip of vis kun je beter kiezen voor lichter hardhout van fruit- en notenbomen. Daarnaast heb je dus keuze uit verschillende types BBQ rookhout, denk aan: chips en chunks die je bij het houtskool legt, maar ook aan plankjes en rookpapier waar je de ingrediënten direct op verwerkt.

Houtsnippers kun je het beste verwerken in een smokerbox. Heb je deze niet bij de hand? Verpak de snippers dan in aluminiumfolie en prik er wat gaatjes in. De rookhout BBQ chunks zijn een stuk groter en kun je wel rechtstreeks bij het houtskool leggen. Ze branden een stuk langer en constanter, waardoor ze niet zo makkelijk verbranden als de chips.

De rookplank en het houtpapier leg je juist op de grill. Voor beide geldt dat het hout goed nat moet zijn voordat je dit op de grill legt. Zorg er dus voor dat het minimaal een uur volledig in water heeft gelegen voordat je het gaat gebruiken. Toch gebruik je deze twee soorten rookhout net anders: op de plank leg je ingrediënten, terwijl je het papier gebruikt om de ingrediënten in te rollen.

Rookhout BBQ kopen bij Kamado Express

Ga je rookhout kopen? Dan heb je bij ons keuze uit een ruim assortiment. We hebben diverse soorten rookhout BBQ merken, zoals Axtschlag, Big Green Egg, Southern Smoke en Blues Hog met allemaal andere soorten en eigenschappen. Laat je daarom adviseren welk type rookhout geschikt is voor jouw situatie. Neem contact op via de chat of kom langs in onze winkel The Fire Station.

Close search
Winkelmand
error: Content is beschermd!