skip to Main Content

De Primo BBQ, de ovale eye catcher in je tuin!

En de enige kamado met een ovale vorm.

Het Amerikaanse merk Primo BBQ is één van de A-merken op het gebied van kamado barbecues. Met zijn speciale ovale vorm is het een echte eyecatcher in je achtertuin of restaurant. Ook zorgt dit ervoor dat je extra veel ruimte hebt om te grillen. Lees onderaan deze pagina meer over de Primo Grill.

Accessoires

Filter producten Toon alle 25 resultaten
Model
Wat mag het kosten?

De geschiedenis van Primo BBQ

De Primo BBQ vindt zijn oorsprong bij een Amerikaanse toerist en een kalkoen. George Samaras, uitvinder van de Primo grill, leerde zijn vrouw kennen in zijn thuisland Griekenland. Toen zij naar Amerika verhuisden, kwam hij voor het eerst in aanraking met een egg BBQ tijdens Thanksgiving bij zijn schoonvader. Hij werd groots fan en begon deze barbecues naar vrienden en familie in Griekenland te sturen. Steeds meer Grieken waren geïnteresseerd in het importeren van een kamado barbecue, dus George stelde voor om de distributie op zich te nemen. Dit werd afgewezen, maar liet zich niet kisten. De jaren daarna besteedde hij veel tijd in het vinden van de beste samenstelling in het keramiek en in 1996 was het dan zover! Het officiële begin van de Primo BBQ. De enige kamado barbecue gemaakt in de Verenigde Staten én met de Italiaanse naam ‘de Beste’.

In de jaren daarna bleef George erg druk bezig met het verbeteren van zijn producten. Een voorbeeld hiervan is een combinatie gas- en kamado barbecue, de Primo 2000. Je raad het al! Deze werd uitgebracht in het jaar 2000. Twee jaar later veranderde de gehele stijl van deze kamado barbecue, waardoor deze zich ook helemaal onderscheidde van alle overige merken. George bedacht namelijk om zijn kamado ovaal te maken, de Primo Oval. Hierdoor kreeg de kamado barbecue een veel groter oppervlak en werd deze een stuk efficiënter in gebruik.

Inmiddels zijn er vele modellen op de markt, welke ook allemaal te vinden zijn in ons assortiment met bijpassende accessoires. Denk aan de XL 400, Large 300 en de Junior 200. Ook is er nog de Primo Kamado met de originele ronde vorm. Voor ieder moment en iedere locatie is een passend model. Ze zijn ook allemaal beschikbaar als ‘All-in-One’. Het All-In-One pakket bestaat uit de de Primo BBQ inclusief onderstel, zijtafels, as pook en grill clipper.

Ben je op zoek naar leuke primo BBQ aanbiedingen? Bekijk dan onze Primo BBQ aanbiedingen pagina!

Verkrijgbaar in 4 maten:

Back To Top
De waardering van kamadoexpress.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1110 reviews.
Close search
Winkelmand