skip to Main Content

Kamado Joe, de Ferrari onder de kamado’s 

Kamado Joe, de meest innovatieve kamado ter wereld!

Informatie over de maatvoering en specificaties van elke Kamado Joe vind je overal, ook bij ons, maar wij zijn altijd op zoek naar het verhaal achter een merk. Echte inhoudelijke informatie over dit relatief jonge merk bleek niet zo makkelijk te vinden. Maar Kamado Express dook erin. Dus vind je op deze pagina niet alleen alle keramische barbecues van Kamado Joe, je vindt er ook nuttige informatie en achtergronden over het bedrijf. Lees het complete verhaal onderaan deze pagina.

Filter producten Toon alle 8 resultaten
Model
Wat mag het kosten?

Kamado Joe, het jongste kamado merk uit Amerika

Wie zijn ze? Wat is hun filosofie? Waar gaan ze naartoe?

We hebben wel wat onderzoek moeten doen want internet puilt niet uit van de informatie over dit innovatieve Amerikaanse bedrijf. Om te beginnen is het Kamado Joe hoofdkantoor gevestigd in Atlanta, Georgia. Juist! Daar komen Big Green Egg en Primo ook vandaan! Toeval? Zover we kunnen vinden wel.

Het idee en concept voor dit bedrijf begon in 2008 toen Bobby Brennan en Kerry Coker de bedrijfswereld verlieten voor een BBQ avontuur om samen dit bedrijf te starten. De beide heren werkten bij Siemens en hadden een lang verleden in de corporate wereld. Supersaai, dus wij snappen wel dat ze dit leuker vonden om te gaan doen.

Van Bobby weten we dat hij al jaren een Big Green Egg gebruikte en iedereen in zijn omgeving aanstak (gelukkig niet letterlijk) met het kamado-virus. Hij was er helemaal wild van en stak ook Kerry Coker aan met het ons zo bekende virus. Daarnaast wilde Bobby na al die jaren in de zakenwereld eens wat anders gaan doen. Op een dag werd hij wakker met het idee om een nóg betere, meer innovatieve variant van onze “grote groene vriend” te gaan maken. Dit idee deelde hij met Kerry en kort daarna was het merk Kamado Joe geboren.

Waar komt de naam Kamado Joe vandaan?

De naam “Kamado Joe” moest beschrijvend, uniek en makkelijk te onthouden te zijn. Waar het woord “kamado” vandaan komt hoeven we eigenlijk net uit te leggen maar we doen het toch even:

De kamado is uitgevonden in China, via Korea verspreid en uiteindelijk in Japan terecht gekomen. Het woord “kamado” is dus Japans en betekent “fornuis” of “kookplaats”. De letterlijke vertaling is “plaats voor de ketel”. We hebben het dus over een woord en een product dat al meer dan 3000 jaar wordt gebruikt! 

Waar “Joe” vandaan komt is helemaal bijzonder. Dit werd geïnspireerd op een zeer kort beroemde man met de bijnaam “Joe the Plumber”. Zijn echte naam was Samuel Joseph (dus Joe) Wurzelbacher en hij is een Amerikaanse loodgieter die in 2008 als archetype een rol speelde in de verkiezingsstrijd tussen Barack Obama en John McCain. Wurzelbacher vroeg Obama, in het bijzijn van camera’s, naar de belastingpolitiek. Hij had plannen om het loodgietersbedrijf te kopen waar hij werkte, en vroeg de presidentskandidaat “your new tax plan’s going to tax me more, isn’t it?” Hij verklaarde dat Obama’s belastingplan niet verenigbaar zou zijn met de American Dream. Joe deed dat overigens op een vriendelijke en nette manier en won zo de harten van vele Amerikanen.

“Joe” heeft daarmee een positieve en vriendelijke connotatie en dat is precies wat Bobby en Kerry wilden hoe hun (potentiële) klanten zich zouden voelen over hun nieuwe bedrijf en haar producten.

Het motto: Make a better grill!

Toen ze wisten wat de doelstelling en de naam zou worden werd het tijd om te gaan ontwerpen. Omdat zij dit beide niet zelf konden namen zij een lokaal industrieel ontwerpbureau in de arm en togen vervolgens met deze ontwerpen naar China om een kamado te laten maken. Het bleek nog niet zo eenvoudig te zijn om een kwalitatieve kamado in China te laten produceren. Na heel veel design issues, technische problemen en “other bumps” werden de eerste Kamado Joe’s naar The USA vervoerd. Ook daar bleek dat de Kamado Joe nog niet klaar was om te de strijd aan te gaan met Primo of Big Green Egg. Daarom werden de Chinese fabrikanten persoonlijk uitgenodigd om eens in Amerika te kijken welke kwaliteit deze Amerikaanse consument verwachtte. Dit bezoek leverde betere inzichten op en stapje voor stapje werd de Kamado Joe een volwaardige, zeer innovatieve keramische BBQ met als groot verschil dat de productie niet in Georgia was maar in China.

Leuk weetje! Primo Grills is de enige keramische BBQ producent in Amerika. Big Green Egg heeft een eigen high tech fabriek in Mexico. Elk ander kamado-merk wordt in China geproduceerd met 1 uitzondering in India. 

Het bedrijf groeide en groeide. Anno 2020 is Kamado Joe één van ‘s werelds grootste keramische barbecue-merken. In ons onderzoek naar de geschiedenis van dit merk bekeken we diverse interviews met Bobby Brennan en daaruit komt heel duidelijk naar voren dat hij met zijn bedrijf bestaande klanten 100% centraal stelt. Zijn filosofie is dan ook: mijn bestaande klanten zijn mijn ambassadeurs en zijn belangrijker dan welke marketingtool dan ook. Als zij tevreden zijn zullen zij andere enthousiasmeren. Laat dat nu ook de het motto van Kamado Express zijn! Ik denk dat we het goed met elkaar gaan vinden :-).

Waar staat Kamado Joe voor?

 • Ongeëvenaarde flexibiliteit, intelligent ontworpen en kwaliteit. In random volgorde!
 • Continue innoveren
 • Slimme functies ontwikkelen
 • Koken op diverse niveau’s en oppervlakken
 • Het beste keramiek dat China biedt
 • Een volledig geassembleerde kamado in de doos. Ready to grill in 15 minutes!
 • Extreem goed bestand te zijn tegen elementen als hitte, kou, vochtigheid en zonlicht
 • De beste metalen: 304 roestvrij staal, gegalvaniseerd staal, gietijzer en aluminium

Kamado Joe heeft zelfs enkele patenten op hun innovatieve oplossingen zoals:

 • Het Divide & Conquer grillsysteem
 • De asla
 • De deelbare fire box
 • De slow roller

De recente overname van Kamado Joe

Eind 2018 is Kamado Joe overgenomen door Dominus, een investeringsmaatschappij. In het verleden nam dit bedrijf ook al het smoker-merk Masterbuilt en het BBQ-merk Smokey Hollow over. De oprichters van Kamado Joe blijven gelukkig actief deelnemen aan de bedrijfsactiviteiten zodat men de ingezette koers kan vasthouden. De overname heeft het bedrijf de financiële middelen gegeven om een leider in de kamado-markt te worden.

Kamado Express en The Fire Station zijn officieel dealer van Kamado Joe en hebben grote ambities met dit merk. Het merk vult het gat tussen The Bastard, dat wij zien als een instap A-merk, en onze 2 premium merken: Primo Grills en Big Green Egg.

Wil je meer lezen over de achtergronden van andere merken bekijk ze dan hier:

 • Lees hier de geschiedenis van The Bastard
 • Lees hier de geschiedenis van Primo Grills
 • Lees hier de geschiedenis van Big Green Egg
Back To Top
De waardering van kamadoexpress.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1110 reviews.
Close search
Winkelmand