skip to Main Content

Grill Grate

Het innovatieve grill rooster

De Grill Grate is een innovatief grill rooster waar je jouw grill skills gemakkelijker mee naar een topniveau brengt! De Grill Grate is te gebruiken ter vervanging van het gietijzeren rooster en te gebruiken als accessoire bovenop je huidige rooster. Het rooster is geperforeerd en is voorzien van verhoogde rails waardoor er een luchtstroom onder je bereiding stroomt. Met behulp van deze “goten” zullen jouw BBQ gerechten geweldig sappig op je bord belanden!

Waarom een grill grate gebruiken?

Met dit geweldige accessoire zorg je ervoor dat je de controle gemakkelijker houdt op je BBQ. Dit heeft meerdere redenen, zowel door het design als het materiaal:

  • Je gerechten zullen minder makkelijk verbranden, omdat het opvlammen tegengaat.
  • Door het harde geanodiseerde aluminium wordt de hitte gelijkmatig verdeeld, waardoor je gerechten ook gelijkmatig gaar worden en je voorkomt dat de buitenkant al uitdroogt, terwijl de binnenkant nog rauw is. Hierdoor voorkomt de grill grate ook dat de zijkanten van je grilloppervlak minder heet zijn dan het midden.
  • Sappen verdampen makkelijk in de goten en veranderen in stoom waardoor de ingrediënten extra sappig blijven.
  • De vetdruppels van vlees vallen niet meer direct naar beneden door het grillrooster in het houtskool of je drippan, maar spetteren terug waardoor je een intensere smaak kunt verwachten.
  • Het oog wil natuurlijk ook wat! Door de hitte en het design van de grill grate krijg je fantastische grillstrepen op je BBQ gerechten.

Een toevoeging voor elke BBQ

De Grill Grate is op elke type BBQ te gebruiken, denk aan een kettle, gas, pellet en natuurlijk op de kamado barbecue. Wij gebruiken hem natuurlijk het liefst op die laatste ????. De Grill Grate is beschikbaar in 3 maten. Je kunt ook een half deel gebruiken want je kunt de 2 panelen gemakkelijk uit elkaar schuiven.

Als je dit accessoire ter vervanging van je rooster wil gebruiken, moet je even de afmetingen van je kamado opmeten. Ga je hem als accessoire op een ander grillrooster gebruiken, zorg er dan voor dat de maat kleiner is dan die van je rooster en je zit altijd goed!

Grill Grate bestel je bij Kamado Express

Twijfel je of Grill Grate past op je BBQ, neem dan even contact met ons op of kom langs in onze winkel The Fire Station in Kaatsheuvel. Daar helpen we je bij de keuze voor het juiste formaat. Dit accessoire is trouwens ook geweldig om cadeau te geven. Zeker als diegene het als extra op een bestaand rooster kan gebruiken, dan zit je eigenlijk altijd goed. Weet je niet goed wat je een hobby pitmaster moet geven, denk dan eens aan een van onze cadeaubonnen.

Back To Top
De waardering van kamadoexpress.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 1110 reviews.
Close search
Winkelmand